Mette Nilsen utvikler og selger kvalitetsprodukter med lokal tilhørighet

Våren 2020 fikk Mette Nilsen opptil kr. 75 000,- i støtte fra Sør-Varanger Utvikling. Dette for å gjennomføre en forstudie hvor hun ønsker å se på muligheter for å utvikle kvalitetsprodukter lokalt, for salg til tilreisende og for fastboende. Mette har fast jobb, men på fritiden har hun tatt seg tiden til å starte sitt eget selskap; «Mettes ideer – helt på grensen AS».

Hvordan har forstudiet gått?

– Korona førte til at jeg ikke kunne gjøre alt som jeg hadde tenkt i forstudiet, men jeg er veldig fornøyd. Jeg har skaffet flere lokale samarbeidspartene fra Pasvik, som Ostemaker Øverli og Saga Steinovnsbakeri. I samarbeid med sistnevnte har vi utviklet en ny type saltkjeks. Familie og venner har også hjulpet meg med prøving, testing og smaking av de ulike produktene.

Etter forstudieperioden har jeg startet å selge gaveposer med ost, kjeks og ulike reinkjøttprodukter. Disse er blitt tatt godt imot av lokalbefolkningen, forteller Mette.

Hva var inspirasjonen til prosjektet?

– Jeg har alltid likt å reise, både innen- og utenlands. Å gå på ulike festivaler og julemarkeder er midt i blinken for meg. Jeg er glad i å teste ut nye produkter og nye smaker. Reinkjøttproduktene jeg solgte er strimlet i små spiseklare porsjoner – man slipper kniv og skjæring. Posene er en perfekt snacks på reise, på tur, på hytta eller hjemme, meddeler Mette.

På hvilken måte vil du si at bedriften din vil gagne Sør-Varanger samfunnet?

– Mettes ideer – helt på grensen AS vil gjerne samarbeide med flere ulike lokale og kortreiste matprodusenter. Jeg var litt usikker på om aktørene ville synes det er greit at jeg selger gaveposer med produkter fra andre aktører i samme pose. Her har jeg kun fått positive tilbakemeldinger, noe jeg syns er veldig gledelig. Ved å samarbeide på denne måten, løfter vi hverandre opp og frem, sier Mette.

Har fått god hjelp fra Sør-Varanger Utvikling og Orinor

Mette forteller at det kan være utfordrende og søke midler. Det er en omfattende prosess.

– Her har Orinor hjulpet meg med veiledning og råd. Jeg vil takke de, samt Sør-Varanger Utvikling for muligheten jeg har fått til å realisere firmaet mitt. Sør-Varanger Utvikling har hatt flere ulike foredrag som jeg har deltatt på. Jeg har også deltatt i deres Gründerklubb og prøver å få med meg mest mulig der. Nå er jeg klar for å videreutvikle bedriften. Jeg gleder meg til å delta på messer og festivaler fremover, og ikke minst til å utvikle nye produkter, avslutter den nyetablerte gründeren.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet