Ka skjer?

Denne uka har vært så fyllt med innhold at vi må oppsummere det her.

Fra onsdag til torsdag var SVU og Nina vertskap for nasjonal læringsarena, som er en samling for alle kompetansepiloter i landet. Rundt 40 deltakere fra ulike fylker var samlet for et fullspekket program med foredrag, erfaringsutveksling og workshop. I tillegg fikk deltakerne være med på sightseeing, samt middag og besøk til snøhotellet. Blant deltakerne var Reidun og Einar fra Regionrådet i Ryfylket. De to fikk mye ut av samlingen.  

– Det er veldig positiv å treffe andre som jobber med kompetanse. Vi ser at det er mange som har de samme utfordringene og vi lærer av hverandre, og får tips og ideer til hvordan vi kan gå fram, fortalte Einar.

– Jeg har aldri vært i Finnmark før, så jeg har syntes det har vært helt fantastisk. Både å oppleve stedet og det å høre om de spennende prosjektene som er her, la Reidun til.

Ny deltakerrekord på ICE Talk

Torsdag arrangerte vi den tredje ICE Talk i rekken. Tema for kvelden var grønn omstilling og fremtidens kystsamfunn.  NTNU ved Morten Breivik og Jan Onarheim fortalte om prosjektet «fremtidens kystsamfunn», som i grove trekk dreier seg om å knytte ny teknologi opp mot jobben med å rekruttere til distriktene og gjøre små kystsamfunn attraktiviet.

Øyvind Friskilæ fra Varanger Kraft holdt foredrag om selskapet planer for produksjon av grønn energi. Tredje post på programmet var Auve Tech fra Estland, hvor Johannes Mossov fortalte om autonome (selvkjørende) busser. Terje Jørgensen, havnesjef i Kirkenes Havn, snakket om havnas planer om å utvikle en utslippsfri isbryter og andre prosjekter for batteridreven havnetrafikk. Til slutt tok Simen Hauland fra ST1 deltakerne gjennom selskapets planer for en ammoniakkfabrikk i Finnmark.

FORTALTE OM AMMONIAKKFABRIKK: Simen Hauland fra ST1 holdt et inspirerende innlegg om planer for en ammoniakkfabrikk i Finnmark.

Frokostmøte om veien videre

Fredag startet med frokostmøte med Aviant og NTNU, der tema fremtidens kystsamfunn ble diskutert nærmere med lokale aktører fra næringslivet og kommunen. Av Aviant, som er et selskap som utvikler droner for frakt, fikk de oppmøtte et detaljert innlegg om konseptet og hvilke fordeler et slikt tilbud vil kunne ha for kystsamfunn med lange reiseveier. I stede for å for ekesempel sende blodprøver med annen tidkrevende og forurensende transport, kan jobben gjøres av selvkjørende droner.

Unge stemmer i Oslo

Vår deltidsansatt, og altmuligkvinne, Ane Mikkelsen deltok denne uken på Nord i sør-konferansen i regi NHO. Ane var til stede som representat for unge stemmer i regi Sparebanken Nord-Norge, som har til hensikt å jobbe med utfordringer knyttet til å gjøre distrikene i nord attraktive for unge. Ane fikk komme på scenen og holde et innlegg sammen med to andre representanter fra unge stemmer og de deltok i en paneldebatt. Ane kunne også melde om at Kirkenes og Sør-Varanger var høyt oppe på agendaen, blant annet i form av at statsministeren, som mandag selv gjestet Kirkenes, løftet kommunen opp i sin tale.

UNGE STEMMER: Vår Ane Mikkelsen var i Oslo og diskuterte demografiutfordringene i nord.

Ny ICE-nettside

Denne uken lanserte vi også nye nettside for ICE Kirkenes. Siden er nå oppdatert for internasjonalt publikum og mer brukervennlig. Forhåpentligvis vil den sørge for et bedre bilde av hva ICE-konseptet går ut på. Siden kan du se her: www.icekirkenes.no

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet