Doblet kapasiteten på fire måneder

HA1 Bolig har hatt stort utbytte av å være med i utviklingsprogrammet SMB-utvikling. Allerede i mai passerte bedriften omsetningen fra i fjor.

Høsten 2021 starter vi, i samarbeid med konsulentfirma Tinkr i Vadsø, prosessen med å rekruttere bedrifter i Sør-Varanger til å bli med i SMB-utvikling. Programmet er for små- og mellomstore bedrifter i omstillingsområder med urealisert potensiale for vekst. Blant bedriftene som har vært med i programmet er HA1 Bolig. leder og en av eierne i firmaet, Hans Christer Hansen forteller at bedriften lenge har hatt mål om vekst, men at selve arbeidet med å realisere målene har druknet i daglig i drift. Gjennom SMB-utvikling fikk HA1 Bolig en dedikert konsulent, som de har jobbet strukturert sammen med. Det har resultert i en formidabel utvikling i selskapet på kort tid.  

-Vi har fått godt utbytte av å være med i programmet. Det å få en tredjepart inn med andre syn på ting, hjalp oss til å strukturere mål og jobbe jevnlig mot det, har vært gull verd. Ting vi har måttet jobbe med har blitt spesifisert, som har gjort det enklere å få en utvikling på ting. Det å ha noen å møte til faste tidspunkt og jobbe sammen mot målene med har vært helt essensielt for at vi har klart å nå målene, meddeler Hansen.

-Vill utvikling

HA 1 Bolig AS ble stiftet i 2013 av nevnte Hansen og Andreas Aune, og er en tømrerbedrift som holder til på Hesseng. Bedriften har sitt hovedfokus på boliger, hytter, garasjer, rehabilitering/tilbygg og nå skjøtefrie takrenner. For bedriften har målene gjennom deltakelsen i SMB-utvikling nettopp vært å få kapasitet til å levere produktet skjøtefrie takrenner, bli forhandlere av en husleverandør, samt rekruttering. Tre nye ansatte har starter i HA1 Bolig på tre måneder.  

-I mai passerte vi omsetningen vår fra i fjor, og vi jobber videre med planer for fremtiden. Den utviklingen vi har hatt på kort tid har vært helt vill, avslutter Hansen.

-Mye optimisme

Konsulentene for SMB-utvikling må være godkjente gjennom Innovasjon Norge. Innleid prosjektleder fra Tinkr i Vadsø, Kristian Wengen, forteller om mange spennende prosjekter som har kommet ut av forstudiet og forprosjektet som nå har blitt gjennomført i Sør-Varanger.

-Det har vært gøy og inspirerende å jobbe med bedriftene i Sør-Varanger. Vi har hatt mange forskjellige bedrifter med i år, med ulike utfordringer å ta tak i. Det er generelt mye optimisme i næringslivet og mange som har kule prosjekter med stort potensial, som de også er villige til å invester i, forteller Wengen.

Forprosjektet begynte i januar, like før Ukrainakrisen, så Wengen påpeker at situasjonen har endret seg litt for noen av bedriftene som følge av det.

Fortsetter utviklingen på egenhånd

Wengen jobbet med HA1 bolig. Han forteller om dedikerte deltakere, som virkelig ønsket å få ting til.

– Det var dødsgøy å jobbe med akkurat HA1 Bolig. Vi lagde ingen ideer for dem, men diskuterte de tankene de selv hadde og hjalp de videre til neste steg. De var skikkelig “på” og jobbet mye mellom møtene. De tok det skikkelig på alvor. Vi som konsulenter kan ikke gjøre jobben for bedriftene, det må de selv gjøre og det var HA1 Bolig flinke på. Når vi går ut etter at forprosjektet er avsluttet skal de fortsette med å utvikle bedriften på egenhånd, forteller Wengen avslutningsvis.

MYE OPTIMISME: Innleid prosjektleder fra Tinkr i Vadsø, Kristian Wengen, melder om mange spennende prosjekter i næringslivet i Sør-Varanger. (Foto: privat)
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet