Kompetansepilot tildelt ekstraordinært tilskudd til mobiliserende og kvalifiserende næringsutvikling i Øst-Finnmark

Troms og Finnmark fylkesråd vedtok 14. juni 2022 fordelingen av 50 millioner i ekstraordinært tilskudd til mobiliserende og kvalifiserende næringsutvikling i Øst-Finnmark. Prosjektet Kompetansepilot, ledet av Sør-Varanger Utvikling i samarbeid med fylkeskommunen, fikk tildelt 2 millioner kroner.

Sør-Varanger Utvikling (SVU) har tidligere tatt til ordet for å styrke Kompetansepiloten betydelig. Per i dag forvalter SVU 1 av 2 slike kompetansepiloter, som nå tilsvarer en 50% stilling. Gårsdagens vedtak av fylkesrådet gjør det mulig å øke stillingen til 100%, samtidig som det vil være mer midler til aktiviteter. Disse midlene skal i sin helhet bygge videre på de løpene som allerede er startet opp, deriblant «Beredskapslaboratorium Finnmark». Midlene skal brukes til utdanninger som bidrar til å skape «framtidens arbeidsplasser» og endringer i eksisterende næringsliv.

Gladnyhet!
– Det er en skikkelig gladnyhet som viser at vi har tro på framtiden og at tilgang på utdanning kan skape nødvendige endringer for regionen, sier Nina Greiner Iversen, prosjektleder for Kompetansepilot i Sør-Varanger Utvikling.

Nina Greiner Iversen, Prosjektleder Sør-Varanger Utvikling Kompetansepilot

Av samme pott fikk Sør-Varanger kommune tildelt 6,25 millioner til næringsfondet. Sør-Varanger kommune er glad for tildelingen fra fylkesrådet:
– Tildelingen av 6,25 millioner til vårt næringsfond er viktig i en tid hvor det lokale næringslivet er særlig berørt, sier kommunedirektør Nina Bordi Øvergaard. Dette gir oss mulighet til å komme med bedriftsrettet støtte til de som måtte ha behov for det, fortsetter hun.  

Kommunen vil nå bruke tid på å sette seg inn i vedtaket og eventuelle føringer fra fylkeskommunen. Neste møte i utvalg for næringsfond er 23.august, med søknadsfrist 1. august.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet