Velkommen til ICE Innovasjonsfestival 2022 i Kirkenes!

ICE Innovasjonsfestival nærmer seg med stormskritt. ICE Innovasjonsfestival er det ledende arrangementet for entreprenørskap og innovasjon i Arktis, og arrangeres i Kirkenes 10.-11. november. Blir du med?!

Vi lever i en region som gjennom tidene har tiltrukket seg mennesker som ikke er redde for å gripe muligheter og bryte ny mark. Nå står regionen vår overfor utfordringer større enn noensinne, både økonomisk og klimamessig. Svaret er ikke å bare finne løsninger, men også å gripe nye, unike muligheter.

10.11- november arrangeres ICE Innovasjonsfestival i Kirkenes. ICE Innovasjonsfestival er det største og ledende arrangementet for entreprenørskap og innovasjon i Arktis. Festivalen går av stabelen en uke før Slush, verdens største gründerarrangement. Kirkenes vil da være sentrum av innovasjon i nord!

Festivalen er delt inn i fem ulike spor: Arctic Startup, ArcTech, Creative North. Experience the Arctic, og ICE Innovation Challenge. Disse sporene vil introdusere utfordringene og mulighetene i Arktis for startup-bedrifter, investorer, gründere og studenter. Vi har samlet et team av internasjonalt anerkjente foredragsholdere og mentorer som skal ta deltakerne gjennom to dager med praktisk entreprenørskap, de siste teknologiske løsningene, og andre verktøy for å forme framtiden i Arktis. Målet er å skape bærekraftig økonomisk vekst i regionen ved å oppmuntre folk til å starte, utvikle, styrke og skalere sine forretningsideer i Kirkenes, sentrum av Arktis.  

ICE Innovasjonsfestival vil skape unike forretningsmuligheter og uforglemmelige opplevelser i nord. De fem sporene er utviklet for å vise fram det unike og autentiske som finnes i nord, og vil gi opplevelser du sent vil glemme:  

– Folk har en tendens til å romantisere bilde av hva et sted er, og forventningene møter sjeldent virkeligheten. I Kirkenes er det motsatt; du vil alltid få mer enn du ber om, sier Maja Kruuse, prosjektleder for ICE-konseptet. Maja er selv opprinnelig fra Danmark, men bor nå i Kirkenes.

Foto: Bernt Nilsen

Under festivalen vil deltakerne bli oppfordret til å ta steget ut av komfortsonen, bli en del av den arktiske villmarka, bli kjent med lokalbefolkningen, og dra på eventyr gjennom de arktiske aktivitetspakkene.

– Kirkenes er en by med store muligheter, men det er tøffe forhold, som krever fokus, besluttsomhet og råskap. Samtidig, byen dekker alle moderne nomade- eller gründerbehov, der balansen mellom jobb og privatliv er tett sammensveiset. Kirkenes er nord på kartet, men sentrum av framtiden. Dette tiltrekker talenter i verdensklasse, fra superkokk Gorden Ramsey til musikalske genier som Tiesto, legger Ronny Eriksson til, som er en av skaperne bak ICE Innovasjonsfestival

Men hva er egentlig ICE?

ICE står for Innovation – Community – Entrepreneurship (innovasjon – samfunn – entreprenørskap), og har som formål å fremme mer innovasjon og entreprenørskap i Arktis, med Kirkenes som sentrum.

ICE begynte som en innovasjonsfestival hvor vi samlet kreative mennesker i Kirkenes for å løse samfunnsutfordringer gjennom metoden design tenkning. Vi var lei av typiske konferanser med lange taler, store ord og lite handling: Vi ønsket å få deltakerne til å faktisk gjøre noe. I mai 2019 samlet vi rundt 60 kreative mennesker med ulik bakgrunn og kompetanse til en 24-timers innovasjonsfestival. Målet: Å gjøre Kirkenes smartere.  

Foto: ICE Kirkenes

Konklusjonen i etterkant var «Dette var kult – vi må gjøre det igjen». Da det var tid for ICE 2020 kom noe så uventet som en pandemi og tok over verden… og VI måtte tenke helt nytt. I 2020 arrangerte vi derfor to digitale innovasjonsfestivaler «ICE – Hack the crisis» og «ICE Global». 

Våren 2021 sto vi fortsatt midt inn i pandemien, men vi var blitt vant til nye måter å jobbe på. Digitale møter og webinar var plutselig ord vi brukte hver dag. Samtidig så vi at ICE var noe mer enn bare flere enkeltarrangementer. ICE var en måte å tenke på; en måte å skape aktivitet, bygge nettverk og lære av hverandre på. ICE handlet om mer enn å møtes en gang i året for å delta på et arrangement – det handlet om å bygge opp en kultur for nyskapning, innovasjon og entreprenørskap i Kirkenes. Dermed gikk ICE fra å være flere enkeltarrangementer, til å bli en plattform for nyskapning, innovasjon og entreprenørskap i Kirkenes.  

ICE Kirkenes består nå av ICE Workation, ICE Events, ICE Awards, ICE Cube, ICE Talk, og sist, men ikke minst: ICE Innovasjonsfestival. ICE Innovasjonsfestival vil være i Kirkenes 10.-11. november 2022. Her finner du mer informasjon og billetter!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet