Ole Øvretveit flytter 2626 km for å lede Kystutviklingsprosjekt. Bilde: Privat
Ole Øvretveit flytter 2626 km for å lede Kystutviklingsprosjekt. Bilde: Privat

Flytter fra Bergen til Kirkenes for å utvikle kystsamfunn

Tidligere direktør for Arctic Frontiers, Ole Øvretveit (47), flytter til Kirkenes for å bli prosjektleder i nysatsing som skal utvikle Norges kystområder. 

Sør-Varanger Utvikling (SVU), High North Development Group (HNDG) og NTNU har gått sammen for å opprette utviklingsprosjektet, “Den Digitale Kysten – fremtidens kystsamfunn”. I dette prosjektet, som er finansiert av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, skal man se hvordan teknologi kan legge til rette for at kystområder som sliter med nedgang og fraflytting får tilgang på kompetanse, utdanningsmuligheter, forskning og tilvekst av nye bedrifter. I følge prosjektets nyansatte leder, Ole Øvretveit, er dette et av landets største utfordringer. 

– I følge rapporten “Det handler om Norge – Utredning om konsekvenser av demografiutfordringer i distriktene” har vi omtrent 30 år på oss å snu nedgangstrenden i kystdistriktene, forteller Øvretveit. Disse samfunnene trenger unge, kompetente og driftige mennesker for å ha en fremtid. 

Øvretveit kommer selv fra ei lita kystbygd på Sotra og har alltid hatt en faglig interesse for hav. Han har også arbeidet som fisker, skrevet masteroppgave om grensedeling i nordområdene, jobbet med Universitet i Bergen sin havsatsing og vært direktør i Arctic Frontiers i Tromsø. Så, da han oppdaget stillingsannonsen for prosjektlederjobben, ble han veldig oppglødd.

– Et slikt spisset prosjekt som skal forsøke å snu et så stort og tungt samfunnsproblem, er veldig spennende, og helt i min gate; Jeg har nesten alltid hatt jobber som omhandler samfunn og havet.

Prosjektet skal ledes fra Kirkenes, og Øvretveit begynner i jobben om ca. en måned. Til sommeren flytter også hans kone og to små gutter etter. 

– Jeg er glad for at guttene mine nå får muligheten til å vokse opp så nært naturen, konkluderer prosjektlederen. 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet