Elisabeth Bade veileder på studieverksted
Elisabeth Bade veileder på studieverksted

Elever får tilbud om studieverksted i Kirkenes

Øst-Finnmark kunnskapssenter arrangerer studieverksted i Kirkenes for elever på nettskolen i Finnmark, til stor glede for de lokale elevene.   

– Forskning viser at voksne studenter som følger hel-digitale tilbud har større risiko for å falle fra utdanningsløpet de har begynt på. De har som regel forpliktelser til familie og jobb, og at det i tillegg kan være lenge siden de har vært i et utdanningsløp.  I ett forsøk på å hindre at elevene faller fra, har vi i Øst-Finnmark kunnskapssenter lagt til rette for at de som følger undervisningen i matematikk og norsk ved nettskolen i Finnmark kan møtes på et studieverksted en ettermiddag i uken, forteller Malene C. Nilsen, prosjektkoordinator ved Øst-Finnmark Kunnskapssenter. Her kan elvene møtes, få hjelp av faglærer om de står faste på oppgaver og støtte til undervisningen.   

Matematikklærer på studie, Elisabeth Baade, forteller at elevene kommer etter behov, men at de også kan ta kontakt i mellomtiden dersom de har spørsmål til oppgavene eller pensum.   

 – Elevene har ulik typer matematikk, forteller Baade, og har dermed ulikt pensum, derfor begynner vi timene med at folk kan jobbe med det de holder på med nå i den digitale undervisningen på nettskolen i Finnmark, og hvis vi finner ett felles problem bruker jeg å ta litt felles undervisning i det.   

Stine Høvold Norbeck er elev ved nettskolen i Finnmark og er glad for studieverkstedet. Hun forteller at det er fint å kunne ha noen å jobbe sammen med og spørre dersom man står fast, og benytter seg av det så ofte hun har mulighet.   

– Jeg ønsker å bruke dette for å utdanne meg videre, avslutter Stine Norbeck. 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet