Nyskapning & entreprenørskap

Vi i Sør-Varanger Utvikling driver flere tiltak som skal bidra til et mangfoldig og robust næringsliv.

Nyskapning og entreprenørskap er som magiske ingredienser som kan gjøre samfunnet vårt bedre. Når folk kommer opp med nye ideer og starter sine egne bedrifter, skaper de jobber og muligheter for andre. Dette hjelper økonomien til å vokse og gir folk sjansen til å realisere drømmene sine.

I tillegg utfordrer nyskapning og entreprenørskap status quo. De tvinger oss til å tenke annerledes og finne bedre måter å gjøre ting på. Dette kan føre til innovative løsninger på samfunnsproblemer og gjøre livet vårt enklere og mer spennende.

Så, nyskapning og entreprenørskap er som drivstoff for samfunnsutvikling. De gir oss nye muligheter, inspirerer kreativitet og hjelper økonomien til å blomstre. Med dem kan vi bygge en lysere fremtid for oss alle.

Utfordringene

Hvor man velger å bo er sterkt knyttet til jobb- og karrieremuligheter – både for seg selv og partner. Nyskapning (innovasjon) og entreprenørskap (starte bedrift) bidrar til et mangfoldig arbeidsmarked som mange arbeidstakere tiltrekkes av.

I likhet med resten av Norge, trenger også Sør-Varanger og Øst-Finnmark flere entreprenører. Entreprenørskap gir et samfunn nye løsninger, leverandører, samarbeid og tilgang til talentfulle mennesker. Dette bidrar til at både dagens og morgendagens næringsliv er forberedt på fremtidige krav og behov. 

Bysykkel- og sykkeldelingsprogrammer et eksempel på nyskapning som har ført til kulturendring og utvikling av ny infrastruktur i mange byer rundt om i verden; Blant annet har det påvirket trafikk, folkehelse, næringsliv og miljøet.

Nyskapning og entreprenørskap skaper kulturendringer og samarbeid, som igjen tiltrekker seg unge mennesker og kapital. En slik vekst fører også ofte til store investeringer i infrastruktur, som vei, havn, kraft og lignende.

Mål

Våre entreprenør-prosjekter og tiltak skal bidra til å motvirke ovennevnte utfordringer og oppnå følgende mål:

Våre tiltak

Våre prosjekter, tilbud og tjenester er organisert som egne merkevarer. På den måten blir det enklere for brukerne våre å vite hvilke tilbud som er relevante for dem. Her er en oversikt over våre merkevarer innenfor kompetanse og rekruttering.

ICE-konseptet skal bidra til å inspirere til nyskapning, invitere til nettverk og gi unike muligheter til gründere.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet